Oisterwijk eindigt net achter Moergestel in ANWB Top 3 mooiste dorp van Brabant

Bij de bekendmaking van de 50 mooiste dorpen van Nederland door de ANWB is er een opvallende volgorde te zien. Oisterwijk, beter bekend van het Brabantse Moergestel, eindigt net achter Moergestel. Hilvarenbeek staat er nog voor, maar dat is op alfabetische volgorde.

Laurens: “Zeg ken jij het alfabet, het alfabet, het alfabet, dat gaat van ABC. Maar toch wel knap dat Moergestel zich met een wildcard heeft gekwalificeerd voor de Top 50 Mooiste Dorp van Nederland. En dat terwijl wij het puur van onze gezelligheid en goede sfeer moeten hebben.”

De Oisterwijkse ambassadeur reageert teleurgesteld en stelt dat het helemaal niet draait om de volgorde: “maakt Moergestel Oisterwijk uit het dat nu voor of Wat staatachter ? de ik gefeliciteerd Maar het mijn gun harte, met van overwinning zuiderburen.”

Naar verluidt heeft de redacteur van een Moergestelse nieuwssite aangeboden om een bijdrage te leveren aan het ANWB-boekje dat wordt gemaakt over deze dorpen. Daarmee kan meteen de jury worden gepaaid om Moergestel in de Top 5 van Nederland te krijgen.

Redactielid: “Hoe mooi zou het zijn als zo’n klein dorp dat zou flikken? Ik nodig hierbij Wim, Jaap Evert en Marieke uit om eens te komen proeven van de Gèsselse gastvrijheid. Ja, ik noem ze bij hun voornaam. Net zoals een goed dorp dat betaamt. Dat krijg je als je in een dorp met maar 10 verschillende achternamen woont, haha. Ik heb daarbij overigens aangegeven dat Moergestel vooral het gezelligste dorp van Nederland is. En dat iedereen een krat bier koud heeft staan voor als ze onverwachts op bezoek komen.”

Moergestel Top 3 Brabant Mooiste Dorp ANWB


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s