Den Haag breekt per ongeluk wereldrecord ‘grootste boerenovertrek’

Duizenden boeren en boerinnen met de tractor naar Den Haag. Ze oogsten lof, maar zaaien volgens anderen juist haat. Maar tijdens het omploegen van het Malieveld gebeurde er nog iets opvallends. Geheel per ongeluk is het wereldrecord grootste boerenovertrek verbroken.

Teun: “Warempel. Ik vond het al een gezellige drukte bij het koffiedrinken, maar dit is wel verrassend. Meestal werken wij alleen of samen met een knecht. We maken er nog een mooie dag van. Straks gaan we via Mc Donald’s, De Lucht, Bij Joost en Van der Valk terug naar Lage Mierde. Hoppaa.”

Het oude record stond op naam van Moergestel, waar een vriendengroep eens een boerenovertrek had met twee tractors en drie huifkarren. Den Haag  verpulvert het record met pakweg 9.998 tractors.

Premier Mark: “Ik dacht toen straks al so de jus. Maar ik dacht ook what the f*ck is in hemelsnaam een boerenovertrek? Is dat net zo leuk als het partijcongres van het CDA? Want dan ga ik lekker vissen, haha. Maar toen vertelde Kees uit Moergestel* dat het een van de leukste feestjes uit Brabant is.”

*Boerenovertrek is een feest waarbij als boer(in) verklede mensen samen de verhuizing van een koppel vieren. Er zijn ongeveer zeven dorpen die van het bestaan afweten, namelijk Moergestel, Middelbeers, Diessen, Spoordonk, Esbeek, Lage Mierde en Haghorst. De rest van Nederland denkt what the f*ck.

Boerenovertrek


Een reactie op “Den Haag breekt per ongeluk wereldrecord ‘grootste boerenovertrek’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s