In dit Moergestelse café kunnen mensen misschien straks ’s nachts blijven slapen

Speciale taferelen bij Speciaalbiercafé de Veerkes in het Brabantse Moergestel. Kastelein Marc kwam met het idee om cafégangers een overnachtingsplek te bieden in dezelfde kroeg waar ze zich steevast laveloos zuipen. Een combinatie van een feestplek en hotel, ook wel hostel genoemd. Maar niet iedereen kan lachen met dat idee.

Marc: “Ik kan er wel mee lachen. Steeds vaker komen de jongens om half negen ’s avonds aan, gaan om half drie en staan de dag erop ’s ochtends alweer op de stoep. Als je toch zo vroeg uit de veerkes (haha) bent, is het bijna zonde om tussendoor helemaal naar huis gaan.”

Jasper ziet er wel heil in: “Ik kan wel lachen met het idee. Zie maar eens thuis te komen met je zatte bakkes. Na half tien rijdt er echt geen bus meer in Moergestel. Een taxi? Kost al gauw 15 euro, tenzij je achterop bij de Domino’s-bezorger mee naar huis gaat. Om over de gevaren van zelf rijden maar te zwijgen. Op dronken fietsen staat een boete van 100 euro. Rol ik liever bij Marc met mijn blote klamme ballen en eikenhouten kop in de kelder op een stretcher.”

Carla: “Ik kan er niet mee lachen. In welke tijd leven we eigenlijk? De Veerkes lijkt zo wel op een herberg.”

Stijn maakt het allemaal weinig uit: “Ik sta hier gelukkig volledig boven.”

De Veerkes


Een reactie op “In dit Moergestelse café kunnen mensen misschien straks ’s nachts blijven slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s