“Paul Spapens krijgt een standbeeld” (en Moergestel mag kiezen van wie)

Heuglijk nieuws voor Paul uit Moergestel. Eerst krijgt ie van Prinses Beatrix (die van die zijstraat van de Krijtestraat) de Zilveren Anjer, maar daarmee is de kous nog niet af. Gemeente Oisterwijk wil Paul ook bedanken en geeft hem een standbeeld. Nu is alleen nog de vraag, van wie? Uit alle inzendingen kozen wij er vier, nu is het aan Moergestel om te stemmen. Welk standbeeld komt er in de tuin van Paul? Fons, Generaal Barber, Erik ten Hag of Paulus de Boskabouter?

1. Fons in het Brons

Hans: “Dat lijkt me logisch. Je kunt iemand geen grotere eer bewijzen dan hét Moergestelse icoon cadeau te doen. Hij spreekt boekdelen, en volgens mij heeft Paul nogal veel boekdelen geschreven, haha. Bovendien loopt hij nooit naast zijn schoenen. Het zou mij ook niet slecht uitkomen, want ik heb er destijds per ongeluk zeven laten maken.”

2. Generaal Barber

Jasper: “Dat zou een Schot in de roos zijn. Generaal Barber, haha, barber, snap ie ‘em? Die kwam in 1944 geknipt en geschoren in Moergestel aan. Als dat niet bij hem past. Ik heb overigens al heel vaak de Last Post voor Generaal Barber gespeeld. Of ja, ik stond dan recht voor zijn neus, haha. Ze hebben schijnbaar nog drie beelden over. In verschillende maten, kan ie kiezen de Paul!”

3. Erik ten Hag

Pietje: “Als het Erik ten Hag wordt, dan is er opzet in het spel. Ik bedoel, die vent leeft nu nog. Zijn vrouw en zijn spelers zullen daar dan wel niet mee opgezet zijn. Erik ten Hag wel, haha.”

4. Paulus de Boskabouter

Laurens: “Haha, dat zou toch lache zijn, haha, of niet, haha? Heeft die Paulus trouwens een pluizige witte baard of is dat juist scheerschuim op zijn bakkes?”

Einde

StandbeeldenPSMoergestel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s