Geen Zwarte Kat op vrijdag de 13e in Moergestel

Op vrijdag 13 december 2019 zie je in Moergestel geen zwarte kat op straat. Het Brabantse dorp breekt met de eeuwenoude traditie door hét hulpje van dé Internationale Pechdag te vervangen door roetveegkatten, bierkatten en kitkatten.

Een woordvoerder van het dorp legt uit: “Je moet je evenement wel een beetje aanpassen aan de moderne tijd. Als je niet blijft innoveren, hebben we straks met een beetje pech helemaal geen vrijdag de 13e meer.”

Carla uit Moergestel is duidelijk wat minder te spreken over de verandering: “Daar gaat weer een stukje oud-Hollandse folklore. Ze pakken alles van ons af! Waarom ineens al die poespas met anders gekleurde katten? Ik ben blij dat ik geen kinderen heb, want ik moet er niet aan denken dat ik ze moest uitleggen dat je op vrijdag de 13e gewoon onder een ladder door kunt lopen. Stomme Donald Trump.”

Jasper, die liever niet met zijn foto op Facebook wil, kijkt de kat uit de boom: “Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. De zwarte kat was toch al een beetje persona non grata op vrijdag de 13e. De meeste mensen liepen daar al met een grote boog omheen.”

blackcat


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s