Nederland stuurt Brugzeikers naar Eurovisie Songfestival: “We willen niet nog een keer winnen.”

De Belgische band Hooverphonic krijgt opvallende concurrentie bij EuroSong 2020 in Rotterdam. Niemand minder dan de Brugzeikers uit het Brabantse Moergestel worden gestuurd. Met een opvallende taak. Zij moeten de eer van Nederland redden door zo hoog mogelijk te eindigen zonder winst.

Johan: “Minister Arie was duidelijk. Hij wilde per se een groep die het in zich heeft om 2e te worden. Nou, dan zijn ze bij ons aan het juiste adres, haha. Bij het Pieregeblèr worden we al jaren 2e, zelfs al zijn we de gedoodverfde winnaar. Met een 2e plek is de eer gered, maar hoeven we niet nog een keer 12 miljoen uit te geven aan die poppenkast. Trouwens ook wel een leuk thema voor onze act.”

Laurens: “Een betere Boyband dan de Brugzeikers heeft Europa nog nooit gezien, be sure of that. Maar hoe goed ons liedje en act ook zijn, we doen altijd wel iets waardoor we cruciale minpunten krijgen. Een iets te strakke morphsuit, een scheet in de microfoon, Erdogan een geitenneuker noemen of wildplassen in de greenroom. Nou, daar kunnen ze in Ahoy niet mee lachen. Wij wel, hahaha.”

Jasper: “Hij zei scheet, haha.”

Stephan: “Ons nummer heet ‘de Tampeloeres van Tobago’. Daar breek je wel potten mee, maar de winst kun je schudden. Wat de mandolinen uit Nicosia voor de Zangeres Zonder Naam zijn, dat zijn de tampeloeri uit Tobago voor ons, haha.”

De Brugzeikers lijken ook geenszins van plan hun tactiek geheim te houden. Bram sprak al openhartig over het idee: “Kijk, ik zal natuurlijk gewoon een roze pak aan krijgen en in een kliko worden gestopt, dat lijkt me duidelijk. Een groene kliko uiteraard en een pak van stikstof, het moet wel aansluiten bij de tijdgeest, haha.”

Brugzeikers Eurovisie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s