8 rare vragen (en dito antwoorden) aan Prins Rob d’n Urste

Op 9 november 2019 verscheen Rob Beerens in Moergestel ten tonele voor zijn tweede jaar als Prins van C.V. De Pierewaaiers. Adjudant Jeroen nam de Stadsprins van het Pierewaaiersrijk 2019/2020 meer eieren dan uurtjes later netjes op tijd mee naar de studio van MTV Radio Blabla. Daar hadden wij 11 enveloppen met evenveel vroege vreemde vrolijke vragen voor Rob. Maar ja. De radio-uitzending is zo lang als het gezever kort is, dus werden niet alle briefomslagen geopend. Op de ‘morning after’ kwamen we al bij al toch nog tot 8 rare vragen en antwoorden. Met een knipoog uiteraard. 😉

1 – Wat is jouw belangrijkste bijdrage aan de reductie van de stikstofuitstoot? (namens Greta Thunberg)

“Het is toch niet te geloven, Greta. Maar uhh, ik ga niet meer met de auto naar het werk, maar met de fiets. Ik moet er wel bij zeggen dat het een e-bike is. Maar dat maakt niet uit, want ik heb mijn auto continu draaien en daardoor krijg ik toch voldoende energie. Dus ik denk dat ik het heel goed doe. Ik moet er wel bij zeggen, het is normaal gesproken de bedoeling dat de adjudant je haalt en brengt. Maar ik heb vorige week na de Dorstvlegels (Prinsenbal) al naar huis moeten fietsen en gisteren weer. Dus dan doe ik ook wel wat aan de reductie van de stikstof.”

2 – Wat is de mooiste uitvinding ooit? En welke mooie uitvinding moet nog worden gedaan? (namens Albert Einstein)

“Ik denk toch wel de achterdeur, want anders moesten we altijd voorom. Dus meneer A. Deur, bedankt. En die andere vraag die parkeren we nog even, potverdikke.”

3 – Dilemma (namens Prins Harry van de Durdraaiers)

A. Elke carnaval netjes met een vrouw naar huis / te bed

OF

B. Je slaapt voortaan altijd met een kruiwagen in bed?

Harry: “Alleen keuze A is nog over.”

Rob: “Uiteraard ga ik elke avond met mijn vrouw naar huis en naar bed, maar ik ben toch wel benieuwd naar hoe het met een kruiwagen is. Dus misschien moet ik een keer met Harry mee.”

4 – Als welk dier zou je willen reïncarneren? Hoe zou je dan aan je eind willen komen? Verdoofd of onverdoofd? In welk gerecht zou je willen worden verwerkt? (namens Prins Martinus van de Dorstvlegels)

“Potverdorie als ik  terug zou moeten komen. In ieder geval niet als eendagsvlieg. Als je dan je dag niet hebt of je vliegt ergens tegenaan. Of als je aan zo’n elektrische vliegenmepper vast komt te hangen. Maar ik weet wel in welk gerecht ik verwerkt zou willen worden. Dat is de geweldige zult van Slagerij Ketelaars.”

Stephan: “Aha, dus jij komt als varken terug.”

Laurens: “Je kunt niet hetzelfde terugkomen als dat je weg bent gegaan.”

Rob: “Dan kom ik toch als zeikgeit terug.”

Extra (Gèssels Gouden 100) Tijdens de pauze in het interview dacht Rob hard na over onze vraag naar zijn ‘old time favourite’ op muziekgebied. Dat zou namelijk onze eerste inzending worden voor Gèssels Gouden 100 die MTV Radio op 1e Kerstdag zal uitzenden.

Rob: “Ik weet nog goed hoe ik als kleine man van 14 naar mijn eerste stadionconcert ging en de Kuip voelde trillen bij het optreden van U2. Daarom kies ik voor With Or Without You van U2.”

5 – Waar ben je het meest trots op afgelopen jaar? (namens MTV Radio Blabla)

“Ik ben het meest trots dat wij in Moergestel zo veel mensen op de been kunnen brengen. Met vier verenigingen en alle kroegen vol. Mooi dat ik daar Stadsprins van mag zijn.”

6 – Hoe zou ik mijn partner graag verkleed zien gaan met carnaval? (namens Rob zelf)

“Ja, ik denk gewoon in een giraffenonesie, denk dat dat wel leuk is. Da’s ook lekker gemak als je naar de wc moet. Zeker bij Jan-Hein (café de Brouwer, red.) staat de kachel altijd op standje ozonsmelten. Dus dan is het lekker dat je even je pak helemaal kunt openritsen. En warme lucht stijgt op en een giraf heeft een lange nek, dus jah. En dat pikante setje was vorig jaar al.”

7 – Wat is voor jou het mooiste plekje van Gèssel? (namens heel Gèssel)

“Ik woon natuurlijk in Berkel-Enschot (net over de Trappistenbult, red.) en ik denk dat het mooiste plekje van Gèssel is als ik op de Tilburgseweg binnen kom fietsen en ik zie het bordje Moergestel. Als ik helemaal klimaatneutraal kom aanfietsen en ik zie het bord Moergestel. In Brabant brandt nog licht, in Moergestel is het altijd feest. Ik denk dat dat de mooiste is.”

Rob: “Doen we d’r nog één?”

8 – Wat is jouw grootste wens voor carnaval 2020? En wat is de 2e en wat is de 3e? (namens het hele Pierewaaiersrijk)

“Mijn grote wens is dat we er net zo veel van kunnen genieten als het afgelopen jaar. In optima forma kunnen beleven. En de tweede is dat iedereen die in Moergestel carnaval viert het geweldig kan vieren. En de derde is dan dat de jonge jeugd. Ze zitten veel op de carnavalswagens en bij Karnaval Festival. Maar het zou mooi zijn als die ook een keer een dag met ons mee in de kroeg carnaval vieren. Zoals gisteren bij het Prinsenbal al te zien was. Bijvoorbeeld maandag met dweilen, dat ze zien hoe leuk het in de cafés is. Zij zijn namelijk de toekomst van ons carnaval.”

Benieuwd naar Prins Rob d’n Urste en waarom hij wederom de scepter wil zwaaien? Check MTV televisie op donderdag 14 november of via YouTube.

Prins Rob d'n Urste Pierewaaiers Moergestel

22. 2″Ik


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s