15 jaar Bockspringen zoekt mensen die zich nog iets kunnen herinneren van een vorige keer

Al anderhalf decennium is Bockspringen een fenomeen in het Brabantse Moergestel. Een zondag in oktober, een dozijn kroegen en een leger dorpskinderen op de been die zich laven aan speciaal bier dat speciaal voor de herfst wordt gebruiken maar wat je ook het hele jaar door kunt drinken en eigenlijk niemand lust maar toch drinkt omdat het erbij hoort en je daarna heel blij bent dat je weer pils kunt drinken.

Marc: “Al 15 jaar lang springen we als vrije bokken door het dorp. Zoiets mag niet verloren gaan. Daarom willen we de mooiste anekdotes en memoires opschrijven. Wat moet ik anders later aan mijn kleinkinderen vertellen? Maar ja, waar vind je iemand die zich nog iets kan herinneren?”

Jasper: “Ik weet nog dat je vroeger punten moest geven. De eerste drie kregen dan een 6 en de laatste zeven allemaal een 9, haha.”

Stephan: “Ik kan me niet eens meer herinneren of ik vorig jaar nu wel of niet een hoedje op had. Maar de organisatie mag vooral biertjes op gaan schrijven denk, want de pinautomaat is stuk haha.”

Frans: “Als het goed is heb ik het record van het snelste rondje op mijn naam staan. Alle bokjes in 1 uur 59 minuten en 40 seconden. Wel met hulp van 41 hazen, maar is toch beter dan een weekendje wenen.”

Rob: “Dit jaar ga ik voor het eerst in Gèssel op stap zonder over de Vinkenberg te komen. Maar of ik me dat morgen kan herinneren.”

Bockspringen Moergestel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s