Leraar Frans verbolgen over ‘cynische’ oproep om weer aan het werk te gaan

Vrolijk fluitend fietste Frans zaterdag door Moergestel. Maar die blije bui was rap over toen hij op een spandoek stuitte met niet mis te verstane tekst: “De scholen zijn weer begonnen”

Op dat moment stortte zijn wereld in. “Het eerste wat ik dacht? Merde, nom de Dieu! Ik moet gewoon maandag weer aan de slag. Ik was daar na zeven weken vakantie echt nog helemaal niet aan toe”, aldus een geëmotioneerde Frans.

Naar eigen zeggen is vooral de manier waarop het hem wordt verteld een doorn in het oog. “Dit vind ik echt een steek onder de gordel. Stuur me gewoon een mailtje. Bel me op. Sms’je, ook goed. Maar om nu een spandoek op te gaan hangen om mij eraan te herinneren dat ik de rode wijn weer in de kelder kan opbergen… Sorry hoor, zo gaan professionals toch niet met elkaar om? Dat is cynisme van de bovenste plank.”

Toch is Frans maandag met ‘bon courage’ aan het werk gegaan. “Ik hoopte aanvankelijk nog op een wonder, maar het bleek veel erger. Ik ben al een week te laat. Binnenkort dus maar weer eens naar het Malieveld denk.”

Descholenzijnweerbegonnen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s