Mooneye aan de lijn met MTV Radio Bla Bla

Zaterdag 18 mei 2019 keert een festival terug naar de roots waar ze nooit is geweest. Bands in a Barn was twee jaar in Diessen, maar nu terug in Moergestel. Een intiem feestje waar je met je neus op de artiesten staat. De helft van de organisatie is Vlaams en misschien is het dan wel geen toeval dat we ook Belgische helden op het podium gaan zien. Eén daarvan spraken wij op zondag 14 april tijdens de 49e uitzending van MTV Radio Bla Bla.

Ons dunne lijntje was uitgegooid naar West-Vlaanderen, waar Michiel Libberecht zijn drukke Record Store Day (drie optredens, waarvan één in een Gentse stadsbus) probeert te verwerken. Zo’n muzikale vis als Mooneye wilden wij maar wat graag aan de haak slaan. We haalden hem binnen met de vraag:

Wie is Mooneye?

“Mooneye is gestart als mijn soloproject. Ik heb een tijdje alleen gespeeld, maar ondertussen is het een band geworden en zijn we druk bezig met veel op te treden. Ik maakte altijd al liedjes en muziek, maar Mooneye is de eerste keer dat ik er echt een project van heb gemaakt. Veel liedjes hadden samenhang en dat was een mooie reden om er serieus werk (red. de EP genaamd Mooneye) van te maken.”

Mooneye IG De Lijn
Op Record Store Day in de bus voor de Charlatan (Gent).

Mooneye komt van het Vlaamse dorpje Moen?

“Ik ben inderdaad afkomstig van Moen. Maar dat is niet de enige invloed. Het komt ook van de Maan, een mooie referentie en een mooie naam.”

Jullie hebben de Nieuwe Lichting van Studio Brussel gewonnen. Hoe was dat en hoe kom je er überhaupt in?

“Dat is niet zo moeilijk, ge schrijft u in, haha. Net zoals ongeveer elk Vlaams groepke dat ambitie heeft. Opeens zaten we bij de laatste negen. Iets dat we niet direct hadden verwacht, maar vanaf dan zijn we er wel serieus voor gegaan. Dan komt het ook op het ronselen van stemmen aan. De laatste dagen, uren was het een echte afvalling. Spannend.”

Het is overduidelijk singer-songwriter muziek, maar wat kenmerkt Mooneye nog meer?

“Mijn stem denk ik, maar ik probeer ook steeds meer aandacht te geven aan tekst. De basis is akoestische gitaar en samenzang is belangrijk, zo’n dingen. Ik wil vooral niet dat het afgelikt klinkt. Ik ben wel wat fan van pure dingen. Authenticiteit!”

Wat voor concert kunnen we op Bands in a Barn verwachten?

Michiel: “Hopelijk een goed concert, haha. We rocken nog wel live, dat zit er zeker in. Verder gaan we het wel zien.”

Mooneye RSD ig

Naast de EP zijn er ook enkele live sessies te horen via YouTube, de zogenaamde Daft Sessions.

“Daar zijn we nu mee bezig. We hebben in maart wat nummers opgenomen in de Daft studio. Er volgen nog nummers van de EP op deze manier de komende weken. Daarna zien we weer verder. Het is allemaal op een andere manier opgenomen. Het ene liedje harder, de andere juist kleiner. Het waren ook experimentjes. En voor ons een manier om de studio wat meer te leren kennen.”

Is het echt een ontdekkingstocht voor jullie?

“We hebben wel veel bijgeleerd, van de verschillende manieren van opnemen.”

Wat zijn de plannen voor de zomer?

“We gaan deze zomer heel veel spelen. Een paar keer in Nederland, maar vooral veel in België. We willen een goede eigen live set creëren, maar ondertussen ben ik ook aan het schrijven. Ik denk dat het vooral tegen het einde van het jaar wordt, dat we weer zullen gaan opnemen. Ondertussen testen we live wat dingen uit.”

Heb je het album al een beetje in je hoofd?

“Het begint al vorm te krijgen. We hebben de eerste nummers, maar ik wil weer dat er samenhang komt. Het wordt niet voortborduren op de eerste EP. Die was redelijk retro. De nieuwe muziek wordt wellicht wat trager, maar de klank moderner. De stem blijft natuurlijk dezelfde.”

Mooneye IG

Benieuwd naar Mooneye? Op 18 mei 2019 kun je hem live zien in Moergestel. En als je niet kunt wachten is er hier een link naar een van de Daft Studio sessies: https://www.youtube.com/watch?v=UusJkZD2Ayo

mooneye-ig

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s