“Ajax en Barcelona spelen benefietwedstrijd voor slachtoffers halve finale Champions League”

Huilende kinderen met hun zoons op de tribune. Een paar miljoen minder erbij op de bankrekening. Drie weken eerder vakantie. Het is maar een kleine greep uit het leed dat deze week AFC Ajax en FC Barcelona  heet. Maar volgens voorzitter Edwin is de redding nabij. Beide ploegen willen op zaterdag 1 juni een benefietwedstrijd spelen tegen elkaar. De opbrengst zou in zijn geheel naar de slachtoffers van de tweede halve finale van deze Champions League gaan.

Edwin: “Haha, ja en wij zijn Ajax, dus wij zijn de slachtoffers. En Barcelona niet te vergeten natuurlijk. Kortom, een groot drama voor Frenkie, Marc, Messi en ik.”

Na het verlies van Ajax tegen Tottenham Hotspur (2-3) en Barcelona tegen Liverpool (0-4) missen de ploegen de finale van de Champions League. Bovendien lopen beide teams een lucratieve avond voetballen in het stadion van Atletico Madrid mis.

Jan H.: “En een avond minder zuipen in mijn Moergestelse café, dat hakt er ook in. Aan de andere kant. Ik ben dankzij deze Champions League wel drie woensdagen extra open geweest, dus een beetje vakantie kan ik wel gebruiken.”

Joop: “We hebben zo veel lopen janken, dat alle witte zakdoekjes op zijn. Nu kunnen we niet eens de trainer laten ontslaan.”

De vrouw van Lucas Moura zet trouwens haar vraagtekens bij de overwinning van haar man: “Hij schiet drie keer raak op één avond? Meestal valt ie na het eerste doelpunt in slaap.”

Naar verluidt wordt de wedstrijd gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu te Madrid.

Ajax

barca-fans

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s