“Sudderlapje nieuwe Olympische sport in Parijs 2024”

Dé Moergestelse volksdans bij uitstek, ‘sudderlapje’, wordt toegevoegd aan het programma voor de Olympische Spelen in 2024. Bij de breakdance-hit gaat de danser of danseres rugwaarts op de grond liggen met de armen naast het bovenlijf. Vervolgens schudt deze het lichaam heen en weer als een koude lap vlees dat in een extreem verhitte pan wordt gelegd. In Parijs zal worden gestreden om goud, zilver en brons.

Johan: “Ik voel me als een vis op het droge met dit nieuws. Een levende vis die op de kade stuitert als een doorgesnoven smurf, haha.”

De ongekroonde Moergestels Kampioen Sudderlapje heeft zijn trainingsschema al klaar: “Met carnaval ga ik al flink wat meters maken. Mijn coach Ronald en ik doen er alles aan om Parijs te halen. Dat zal nog niet meevallen, want ik moet er op de fiets naartoe. Ach, dat is pas in 2024.”

Sudderlapje


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s