“Kinderen mogen voortaan zelf hun geboortedatum kiezen”

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad wil het mogelijk maken om kinderen zowel de dag van de geboorte als die van de verwekking als geboortedatum te geven.

Femke: “Stel je voor dat je kind uitgerekend op 6-2 wordt geboren. En je bent voor Ajax. Dat doe je zo’n kind toch niet aan.”

Udo: “Het kan natuurlijk zijn dat je op een dag wordt geboren die niet helemaal lekker uitkomt. Op 1 januari bijvoorbeeld, terwijl je veel liever je verjaardag viert met een zomerse barbecue. Wat ons betreft moet dat kunnen. Koningin Beatrix vierde haar verjaardag toch ook altijd drie maanden later?”

Laurens bevindt zich in de minderheid die tegen het plan is: “Waar stopt dit? Als je ouders of kinderen laat kiezen, dan moet je ook alle opties openhouden. Misschien wil iemand wel jarig zijn op de dag van het uitstrijkje. Of op de dag dat de morning-after-pil was uitverkocht bij de drogist. Of wat dacht je van de dag van de 20-weken-echo, waarop papa werd verteld dat een navelstreng niet hetzelfde is als een piemel.”

Het CBS is blij met de plannen: “Goed voor het sterftecijfer, dat zal in het beste geval met 9 maanden stijgen, haha.”

Kaartverkoop6-2


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s