“Voor het eerst ergert iemand zich erger aan de poppen dan aan de muziek van Carnaval Festival”

Opvallende taferelen in de Brabantse Efteling. Een bezoeker betaalt kweeniehoeveel voor een kaartje, gaat in een attractie met het meest penetrante liedje ooit en zeurt daarna over poppen met een neusring. Critici betitelen sommige decorstukken in de 35 jaar oude Carnaval Festival van ‘niet passend in de huidige tijdgeest’ tot ‘racistisch als witte chocola’. Niet-critici betitelen de criticasters als zeurkousen.

Piet van de Efteling: “Wij snappen er geen snars van. 35 jaar lang komt elke bezoeker naar buiten met van je ‘taaa tata taaa tata ta’ tadaaaaaaaah, taaa tata taaa tata taaaaaaaaaah’. En dan nu dit. Carnaval Festival was zijn tijd nochtans ver vooruit, als je bedenkt dat het 30 jaar heeft geduurd voordat het idee van onze draaiende stoelen door Talpa werd gepikt.”

Ton van de Efteling: “Eigenlijk ging al niemand meer in Carnaval Festival en wilden we de tent opdoeken. Maar door de enorme publiciteit van de laatste dagen hebben we besloten een paar poppen te vervangen en nog lekker even door te draaien. We denken er nu zelfs over moderne poppen. Bijvoorbeeld Loeki de Leeuw of een stelletje zeurkousen die achter hun laptop zitten te zeiken op alles wat je ook maar een beetje negatief kunt interpreteren, zonder daarbij rekening te houden met cultuur of satire. Een slaaf van de moderne moraal zeg maar. Als iemand daar dan online commentaar op zit te leveren, bevestigt ie het stereotiep, haha.”

Naar verluidt mogen degenen die het hardst hebben gezeurd als eerste de nieuwe poppen komen bewonderen. Piet: “Hij (of zij, kijk uit hè) of hullie (of zullie) mogen gratis een hele dag lang in Carnaval Festival. Eens kijken wat ze dan nog te mauwen hebben.”

carnavalfestival

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s