“Winnaar Staatsloterij gaat er op achteruit in 2019”

Lonen omhoog, inflatie groeit, maar de hoofdprijs in de Staatsloterij ho maar. De ene 30 miljoen euro is de andere niet. Dat zal de winnaar van de Staatsloterij in 2019 aan den lijve ondervinden. De beloning voor het perfecte rijtje van twee letters en zes cijfers is sinds 2012 niet meer verhoogd, terwijl de inflatie onveranderd een stijgende lijn vertoont. Wij vroegen een econoom om een reactie, maar kregen zijn vrouw aan de telefoon.

Vrouw van een econoom: “Met wie spreek ik? Huh, wat hoor ik allemaal? Ben je aan het hardlopen ofzo?”

Volgens kenners zou de hoofdprijs de gemiddelde inflatie moeten volgen. In dat geval had ie inmiddels op ruim 32 miljoen euro moeten staan. Niet-kenners, herkenbaar aan gele hesjes, willen een hoofdprijs van 100 miljoen of meer.

Johan, een kenner: “De koopkracht van een hoofdprijswinnaar gaat er al jaren flink op achteruit. Het zou mij niks verbazen als er binnenkort een prijswinnaar zelf pannenkoeken staat te bakken op zijn jacht in Monte Carlo.”

Lucien, een niet-kenner met geel hesje: “Wij willen 100 miljoen of meer. Daarom gaan wij op 1 januari de straat op en houden die debiel verlichte vrachtwagen van de Staatsloterij gewoon tegen. We hebben speciaal daarvoor een paar blokkeerfriezen in de hand genomen. Die weten als geen ander hoe je een feest moeten verpesten, haha.”

android-chrome-512x512

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s