Kromowidjojo wereldkampioene 100 meter tegenslag

Tegenvallende taferelen vandaag in het Koreaanse Gwangju. Door een enorme opeenstapeling van pech, fouten en ongelukjes kroonde Ranomi Kromowidjojo zich als wereldkampioene korte baan op de 100 meter tegenslag.

Ranomi: “Het ging meteen al fout. Toen ik het water indook schoot mijn bikinibroekje af. Moet je eerst een uur gaan liggen sjorren. Vervolgens kreeg ik een slok water naar binnen, liep mijn duikbril vol en schopte Femke me in mijn gezicht. Ik ben nog drie keer met mijn kop tegen de muur gekomen bij het keren en mijn oorbellen liggen nu op de bodem van het zwembad. Die zie ik dus nooit meer terug.”

Uiteindelijk tikte Kromo als 8e aan, goed voor de wereldtitel. Wij vroegen of ze niet ontzettend blij was met haar gouden plak: “Nou, die medaille heb ik meteen na het Franse volkslied in mijn handdoek gedaan en op de verwarming gelegd. Maar het bleek er eentje van chocolade. Kun jij raden welke grappen er vanavond worden gemaakt bij het avondeten.”

WK Zwemmen
2015-08-07 16:40:49 KAZAN – Ranomi Kromowidjojo in actie op de finale van de 100 meter vrije slag op het WK zwemmen. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s