“Oisterwijkers klagen over geluidsoverlast InSight”

Marslander InSight zette op maandag 26 november rond negen uur ’s avonds (Aarde-tijd) ‘voet’ aan land op -hoe kan het ook anders- Mars. NASA sprak direct van een probleemloze zachte landing, maar dat was buiten een klein plaatsje in Nederland gerekend. In Oisterwijk, beter bekend van het Brabantse Moergestel, klaagden enkele inwoners over geluidsoverlast.

Joris uit O.: “Het was weer raak hoor. Wat een klere herrie! Kunnen ze niet ergens anders een feestje vieren? Waarom landt ie uitgerekend op Mars? Waarom niet op Jupiter? Zou al iets hebben gescheeld. En waarom op maandag, for God sake? Ik vraag me af of InSight hiervoor een vergunning heeft.”

Karel uit de Spoorlaan klaagde over trillingen en voelde naar eigen zeggen rond negen uur de grond trillen: “Ik voelde rond negen uur de grond trillen.”

NASA: “Tja, de InSight moest voor zijn landing binnen zesenhalve minuut afremmen van 20.000 kilometer per uur naar 0. Dat kan natuurlijk niet zachtjes. Maar ik heb begrepen dat Oisterwijkers zeer gevoelige zintuigen hebben. Waarom hebben ze anders zo veel dure restaurantjes, haha?”

InSihgt


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s