Actiegroep pleit voor invoering Roetveeg Friday

De dag na Thanksgiving is sinds jaar en dag Black Friday. Ginne Moergestelse meejs die wit wat Thanksgiving is, daarom even een uitleg. Op de vierde donderdag in november eten Amerikanen een kalkoen en geven elkaar cadeautjes. Omdat ze elkaar niet goed kennen, kijkt menig cowboy een dag later zijn gegeven paard in de bek. Tijd om je zooi in te ruilen dus en iets nieuws te kopen. Grote winkelcentra zagen hun kans schoon en smeerden er wat nep-kortingen overheen en Black Friday was een feit. Het waaide over naar Nederland (zonder Thanksgiving), maar het einde van deze ‘Zwarte Vrijdag’ lijkt alweer in zicht.

Actiegroep ‘Thank God It’s Roetveeg Friday’ wil roet in het eten gooien: “Het is niet meer van deze tijd, Black Friday. Lijkt veel te veel op Witte Donderdag, Roze Maandag of Blauwe Zaterdag van de Durdraaiers. Bovendien is het een schertsvertoning. Die kortingen slaan nergens op, want een maand van tevoren worden de prijzen gewoon opgeschroefd. Nou, Roetveeg Pieten slaan ook nergens op. Het is nep, allemaal net niet. Dus dekt Roetveeg Vrijdag beter de lading wat ons betreft. Dan kun je ook met gemak je kalkoen laten aanfikken, heb je een roetveeg kalkoen, hahaha.”

De organisatie achter ‘Thank God It’s Black Friday’ reageert verbolgen: “Alles moet weer worden versjteerd! Wat ooit begon als een feestdag voor de consumptiemaatschappij, moet nu ineens een koopavond met eerlijke uitstraling worden. Bah!”

burned-turkey
Een meisje troost haar vader bij het zien van een ‘Roetveeg Kalkoen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s