“Zwitserse vrouwen blijven neutraal bij WK voetbal 2019”

“Wij gaan niet naar Frankrijk om in een gevecht uit te maken wie de beste is van de wereld.” Aldus de Zwitserse voetbalvrouwen gisteravond na hun nederlaag tegen Oranje.

Coumba: “Wij waren bij voorbaat kansloos. Zwitserland had zich namelijk al in een referendum uitgesproken tegen WK-deelname. Logisch ook, want het kost ontzettend veel geld. Bovendien gooien we ons imago als neutrale natie te grabbel. En wie zijn wij om tegen de stem van het vol in te gaan? Althans, dat zij Sepp via Skype net voor de wedstrijd.”

De afscheid nemende Zwitserse bondscoach Martina gaf wel toe wellicht iets te veel op reserve te hebben gespeeld: “Ik denk dat wij meer goud op de bank hadden dan Nederland. Maar zodra je dat inzet, ben je het kwijt. Nederland heeft nu geen enkel krediet meer over. Speel dan maar eens een WK. Voor hetzelfde geld kom je ploegen tegen die nog een rekening met jou open hebben staan, haha.”

Vivianne: “Door de bank genomen verdienden wij vorige week al meer dan zij. Dat geldt ook vandaag.”

Overigens werd bekendgemaakt dat Zwitserland door het goede gedrag van de supporters haar volgende wedstrijd mag afwerken op neutraal terrein. In Zwitserland dus.

Zwitserse voetbalvrouwen
(Foto: Marcel Bieri / Keystone)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s