Matchfixing en fraude in de voetbalwereld vandaag niet het belangrijkste nieuws in België

Bijkans gokken en profiteert de ganse Belgische voetbalwereld er lustig op los. Toch lijken de 50 huiszoekingen plus de arrestaties van spelersmakelaars, trainers en scheidsrechters de meeste zuiderburen weinig te kunnen bekommeren.

Herman: “Wie kan dat nu schelen? Er gebeuren belangrijkere dingen in de wereld. Een tsunami, een orkaan, modderstromen op Mallorca. Maar boven alles de terugkeer van Samson & Gert.”

Peter: “Het is ook niet nieuw dat er rare dingen gebeuren in het Belgische voetbal. Denk aan 2013, toen 14 spelers van de Egyptische ploeg Wadi Degla werden ingevlogen om KV Turnhout te redden. Of KSK Beveren dat in 2012 plots uit 11 Ivorianen bestond. Daar hoorde je ook niemand over. Ja, toen ze met de carnavalskraker ’11 Kleine Ivoriaantjes’ aankwamen, toen wel.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s