KNMI voorspelt warmste meiwandeling in 300 jaar

Zomerse taferelen deze zondag tussen Moergestel en Oisterwijk en terug. Harmonie Prinses Juliana loopt dan haar traditioneel jaarlijkse meiwandeling en het belooft een hete dag te worden. En alsof dat nog niet genoeg is, voorspelt het KNMI voor zondag 27 mei ook nog eens tropische temperaturen.

Tamboer majoor Laurens: “Mijn korps is reeds gewaarschuwd, het wordt zweten geblazen. ’s Ochtends van Moergestel naar het noorden zal het nog meevallen en lopen we in compleet tenue. Maar ’s middags moeten we wellicht een toontje lager blazen. Overbodige kledingstukken zullen waar mogelijk worden verwijderd van de harmonieleden. Broeierige colbacs, oververhitte jassen of natte bezwete mutsen zullen langzaam uit het korps verdwijnen. Zie het als een langgerekte striptease. Maar ik heb wel bevolen om broek en schoenen aan te houden. In ieder geval tot op het biljart in café de Brouwer, haha.”

Desgevraagd bevestigt een weerman de voorspelling: “Met 30 graden Celsius wordt het een tropische dag, dan kan het zo maar de warmste meiwandeling in 300 jaar worden. En dat terwijl de harmonie ‘pas’ 107 jaar bestaat. Overigens wordt het met 29 graden geen tropische dag, wordt het met 15 graden een frisse lentedag en zorgt 5 graden Celsius voor een barre koude winterse dag. Maar het wordt dus 30 graden.”

De meiwandeling gaat om 6.30 uur van start bij café de Brouwer in Moergestel. Als alles een beetje soepel loopt, wordt het straatorkest diezelfde dag nog terug in de thuishaven verwelkomd.

Harmonie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s