Vogel op heterdaad betrapt bij kraakpoging tijdelijke nestkast Kerkstraat Moergestel

Vandaag is er op de hoek van de Kerkstraat en de Schoolstraat in het Brabantse Moergestel een tijdelijke nestkast geplaatst. Deze broedplek is bedoeld voor de beschermde diersoorten die mogelijk hun intrek hebben genomen in het pand van Bakkerij Mensinck. De oude bakkerij, alias ‘d’n lilliksten hoek van Gèssel’, moet plaatsmaken voor het Van Bommelhof. Maar de noodopvang staat er nog geen dag of er wordt al op geaasd door dieren waarvoor dit kastje helaas niet bedoeld is.

Een bewoner aan de Schoolstraat getuigt: “Ik kwam vandaag thuis en dacht ‘huh, wèsdènou?’. Ik dacht aan een postduivenoefenterrein, zo’n hoge brievenbus kan moeilijk voor PostNL zijn, haha. Maar toen viel het kwartje, het is voor de vogels van de overburen. Huismussen, vleermuizen, of God weet wat daar allemaal zit. Of een korenwolf, een koekoek, een bloemkroonkolibrie of een dikbekzaadkraker. Het blijft natuurlijk een oude bakker. Maar weet je wat ik zag toen ik op mijn gemakske een foto stond te maken? Drie k’raaien.”

Volgens insiders kan de sloop van de ruïne aan de Kerkstraat mogelijk pas in 2019 van start gaan. Volgens de meeste inwoners van Moergestel is de sloop al in 1998 begonnen.

Nestkast


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s