Gemeente Oisterwijk verwijdert per ongeluk alle klinkers uit de Heikant

Letterlijke taferelen deze week in de gemeente Oisterwijk, beter bekend van Moergestel. In het buitengebied van het Brabantse dorp is een begin gemaakt aan de herbestrating van de Heikant. De stratenmaker is echter iets te voortvarend te werk gegaan, met als gevolg dat alle klinkers uit de Heikant zijn verwijderd.

Bewoner Jan: “Daar gaat onze geliefde Heikant met zijn ruige vacht. Dat hobbelen over scheve stenen, keimooi was dat. Die klinkers zijn nu allemaal weg. Goed, ze leggen er misschien nieuwe terug en een beetje rechter. Maar dan zijn we onze natuurlijke verkeersremmer ook kwijt. Krijgen we straks drempels, daar kan mijn Pop-Up Café nooit overhene.”

Ad van de  gemeente: “Er wordt momenteel hard aan de weg getimmerd door onze mensen. Het zijn zeer vakbekwame lui die heus wel weten hoe wegwerkzaamheden plaats moeten vinden. Eerst alle klinkers wegwerken en daarna leggen we ze netjes weer terug. Overigens komt er vanaf juli nog maar één klinker in de Heikant te liggen. De rest zijn medeklinkers, hahaha.”

Naar verluidt wil het buurtschap Heikant de straatnaam voorlopig omdopen in Heikantweg.

Heikant


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s