DMA’s – For Now #jijmoeteensgoedluisteren

 

DMA's Stats

The DMA’s fascineren op het podium met een mentaliteit alsof het ze geen ene reet boeit. De officieel drie man sterke band betreedt met eens zo veel muzikanten het podium en zo lang er nog geen snaar is geraakt denk je, dit wordt knokken.

Rake klappen

Houthakkers-bloes typeert leadzanger Tommy, terwijl de Aussies naast hem land van afkomst niet verhullen. Maar! Laat je niet afleiden door het visuele aspect. Vechten wordt het niet, maar je krijgt wel enkele rake muzikale klappen tegen je bakkes.

Vorige week bracht deze Australische rockband haar tweede full album uit, getiteld For Now. Aan MTV RadioBlaBla de eer en het door passie ingegeven geweten om een kritische blik te werpen terwijl het Tommy, Robbie en Matt zoals gebruikelijk ogenschijnlijk weinig zal boeien. Of toch wel?

Track twee van de plaat, Dawning, was eind vorig jaar hun pre-release. Vervolgens werden achtereenvolgens In the Air, For Now en Break Me als een soort scout vooruit gestuurd om ons warm te maken voor het nieuwe album.

Vooral de laatst genoemde is een echte ‘earcatcher’, waarbij het gek genoeg niet misstaat de stem van wijlen Kurt Cobain over het nummer heen te fantaseren. Het is wel direct de hardste track en daarmee is For Now niet zo ‘spectaculair’ als debuutplaat Hill’s End.

Herkenbaare sound

DMA’s borduurt duidelijk voort op de stijl van het eerste album en je hebt weinig fantasie nodig om tracks als Dawning, Warsaw en Health te vergelijken met eerdere songs. Er blijft gelukkig genoeg ‘nieuws’ over. Emily Whyte is daar wat ons betreft het beste voorbeeld van. De slottrack van het album is voer voor een interview. Wie? Hoe? Wat? Waar? Genoeg vragen om over deze track te stellen.

Hypothalamus

In the Air is eveneens een subtiele track die ook gevoelig kan zijn voor je hypothalamus. Voor je het weet verdwijnt ie in je autonome zenuwstelsel. Voor nog wat meer nieuwere sound moet je bij tracks zoals Tape Deck Sick, Time and Money, The End en Do I need you Now? zijn. Time and Money is bijvoorbeeld geïnjecteerd met tamboerijn waarbij de folk-achtergrond van de band even acte de présence geeft op de reünie. Stuk voor stuk prima tracks die de kwaliteit van For Now waarborgen.

Stoempfeknoetsen op 12 mei (Amsterdam) en 17-18-19 augustus (Lowlands)

Om echt te kunnen ‘stoempfeknoetsen’ op het podium zullen the DMA’S wel moeten grabbelen in haar toch al best rijk gevulde discografie. Maar desalniettemin is For Now een super tof album en het beluisteren zeker waard. 12 mei 2018 presenteren ze Nederland d’r album in de Melkweg te Amsterdam en midden augustus staan ze op Lowlands.

DMAs For Now


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s