Anti-terreuroefening Moergestel faliekant mislukt

Zondag 6 mei, een uur of vijf. Een aftands busje rijdt ogenschijnlijk in op een feestende menigte bij Café de Klaore aan het Rootven. Maar geen paniek of gegil. Het waren als een bom inslaande taferelen in het Brabantse Moergestel. De jaarlijkse jaarmarkt had het decor moeten vormen van een heuse anti-terreuroefening. Maar in plaats van in paniek wegrennen, 112 te bellen of alvast in de stabiele zijligging te gaan liggen, drinkt het complete terras vrolijk door.

Arjan zag zelfs kans om tijdens de ‘aanslag’ charmant te poseren: “Aan het geluid van de motor hoorde ik meteen dat er niks aan de hand was. Veel te zachtjes. In de tijd dat dat busje het terras zou hebben bereikt, kon de ober al lang en breed koud bier hebben gebracht. Ze liet hem nog net niet afslaan die muts, haha.”

Coördinator van de actie Christ toont zich aangeslagen: “Als coördinator van zo’n belangrijke rampenoefening ben ik toch wat teleurgesteld. Dit was dé kans voor Moergestel om te laten zien uit welk hout we zijn gesneden. Je ziet het, uit eikenhout. Ze stonden erbij en keken ernaar. Maar als kastelein bekijk ik het vandaag allemaal toch van de zonnige kant, althans tussen 13.00 en 16.30 uur.”

Christ: “We hadden beter een bom kunnen laten ontploffen, dat was meteen een gat in de markt geweest.”

20180506_173313


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s