“Gum ontdekt onder potlood PGB”

Een bijzondere ontdekking vandaag in het Brabantse Moergestel. Onder een groot oranje potlood, het symbool van Partij Gemeente Belangen (PGB), is een grote grijze gum met nummer 3 erop ontdekt. Het is gissen naar wat het ‘uitwisgereedschap bij uitstek’ daar doet en hoe het er terecht is gekomen. Wij vroegen het niemand, maar kregen toch antwoord op vragen die we niet hadden gesteld. Typisch iets voor de politiek…

Carlo: “Het is nochtans heel simpel. Een gum hoort bij een potlood zoals Tipp-Ex bij een pen. Of zoals Moergestel bij Oisterwijk. Er moet altijd iets zijn om de troep mee op te ruimen. Dat oranje potlood is trouwens niet toevallig ons symbool. Wij zijn op papier de favoriet voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. En voor 6 zetels zou ik meteen tekenen.”

Kwade tongen beweren dat er sprake is van kiezersbedrog door PGB. Lieve tongen beweren echter van niet.

Een kwade tong: “Ze gebruiken dat potlood om hun verkiezingsbeloften op te schrijven en gummen deze naderhand weer netjes uit.”

Carla uit Moergestel wou ook weer eens iets kwijt: “Je hebt mensen en je hebt potloden. Ze schrijven allebei.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s