Programma Internationale Pi-dag is rond

Het is vandaag 14 maart en dat betekent Internationale Pi-dag! Volgens berekeningen is het exact de 3,14159265358e keer dat deze wiskundige feestdag wordt georganiseerd. De vraag is nu alleen nog: Hoe wordt het gevierd? Wij vroegen het aan niemand, maar kregen toch antwoord op onze niet gestelde vragen! Wiskunde…

Bas: “Uiteraard nemen we om 3.14 uur een lekker stuk lekkere taart, ‘pie’ zoals de Amerikanen zouden zeggen. Dan gaan we in een cirkel zitten en snijden we de taart in acht stukken. Dan hebben we allemaal een punt van 45 graden. Heerlijk zo’n warm stuk appeltaart. Daarna zullen we wel honger hebben gekregen, dus eten we pizza. Een betere bodem voor een avond pilsjes drinken is er niet! Maar uiteindelijk zijn we toch straalbezopen.”

’s Avonds staan optredens gepland van Rondé, Canshaker Pi en K3,14.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s