“Hiermee wilden de sjaal-dieven Algemeen Belang afpersen”

Een verrassende ontwikkeling vandaag in de Moergestelse soap rond de verdwenen gele AB-sjaal. Het kledingstuk, dat rond het standbeeld van Bronzen Fons was gedrapeerd leek sinds een week of wat spoorloos verdwenen. Op internet is nu een document opgedoken dat politieke partij Algemeen Belang voor het blok had moeten zetten. Waren de daders uit op verkiezingschantage?

Inge: “Wat hebben we ons nu toch weer op onze nek gehaald? Dit werpt een heel ander licht op de zaak. Wij dachten aan diefstal of een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Nu lijkt het alsof onze allerliefste gele sjaal, ons meest dierbare bezit ooit, gewoon is gekidnapt. Wie doet nu zoiets? Asosjaal!”

Het lijkt erop dat de sjaal-dieven (of ontvoerders zoals u wilt) spijt hebben gekregen. De sjaal is namelijk weer terug. Maar, is hij eigenlijk wel weggeweest?

Carlo opent de debatten: “Volgens mij heeft Algemeen Belang de sjaal gewoon weggehaald en toen een foto gemaakt. Ze wisten natuurlijk dat Tom van bd.nl daar wel in zou trappen.”

Een anonieme bron wist ons echter te melden dat de nieuwe sjaal een replica is: “Toen ik vorige week die sjaal pakte, dacht ik nog, ze hebben toch zat van die dingen?! Die bestel je per 500. Net als die pet, maar daar kon ik net niet bij helaas. Overigens zit die sjaal voor geen meter. Net schuurpapier, daar veegt een dronken Roemeen zelfs zijn reet nog niet mee af!”

Navraag langs de vier andere politieke partijen (VVD, Pro, PGB en CDA) uit Oisterwijk leert dat de meeste fractieleden hun reet wel degelijk zouden afvegen met de gele AB-sjaal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s