“KNVB maakt voorselectie opvolgers van Ronald Koeman bekend”

De nieuwe KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft woensdag zeven kandidaten opgenomen in zijn eerste voorselectie van het Nederlands elftal. De voorlopige groep moet uiteindelijk de opvolger van de pas aangestelde bondscoach Ronald Koeman opleveren.

Michael: “We nemen dit keer het zekere voor het onzekere. Als Ronald Koeman een voorselectie mag maken, dan mogen wij dat toch ook, zeker? Nou, dit zijn ze: Philip Cocu (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Ernie (Sesamstraat), Jac Orie (Lotto-Jumbo), Donald Trump (geen club), Larry Nassar (turnploeg onder 16 Amerika) en Frans Tekath (Viola).”

Ronald: “Ik ben blij dat de KNVB vooruitdenkt, een teken dat ze eindelijk volwassen is geworden. Als ik verantwoordelijk wordt gehouden voor de matige lichting Nederlandse voetballers van dit moment, dan zit ik met Kerstmis gewoon weer bij pakweg Valencia of Deportivo La Coruña op de bank. Of thuis, haha. Het EK 2024 lijkt nog ver weg en dat is het ook.”

Koeman (54) zette vorige maand zijn handtekening onder een contract tot en met het WK van 2022 als bondscoach van Oranje. De voormalig trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV is de opvolger van Dick Advocaat, Danny Blind, Guus Hiddink en Fred Grim (haha, die was je vast vergeten).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s