“Moergestel vindt dat Fons geen standbeeld is”

Wenkbrauwfronzende taferelen vandaag in Moergestel. Uit een poll van het Brabants Dagblad onder álle inwoners van het Brabantse dorp blijkt dat 70% vindt dat Fons (de bronzen schoenmaker op het St. Jansplein) geen standbeeld is.

Tom: “Dit is toch wel een erg verrassende uitslag voor mijn poll. Maar je ziet het, de telling is uiterst betrouwbaar. Alle Moergestelnaren hebben gestemd en de uitslag liegt er niet om. 70% zegt geen standbeeld. Dan zal het toch wel zo zijn, zeker?!”

Volgens Ruud is er sprake van kiezersbedrog: “Het is toch wel heel toevallig dat ze net nu met deze poll komen, drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoezo is Fons geen standbeeld? Fons is een standbeeld! Maar ja, de meeste mensen zullen het wel weer niet met mij eens zijn.”

Op de vraag wat Fons dan wel is, kwamen verschillende antwoorden binnen.

Floris: “Een schoenmaker”

Jasper: “Een Feyenoorder”

Johan: “Een straatbeeld”

Harrie: “Een koe”

Stef: “Een Moergestelnaar, het beeld lijkt misschien helemaal brons, maar zijn hart is van goud.”

315


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s