Woensdag code oranje voor alle vrouwen in Nederland: gevoelstemperatuur van -45 graden

De Siberische Beer blaast op de laatste dag van februari zijn aller koudste adem uit. Daardoor is het voor iedereen super koud, genoeg voor code geel. Maar uit onderzoek is gebleken dat het voor vrouwen nóg kouder zal zijn. Daarom is er speciaal voor hen zelfs sprake van code oranje.

Tijdens het onderzoek werd het aantal gebruikte fleecedekentjes geteld. Professor Paljas: “Vrouwen bleken drie keer zo veel dekentjes te verslijten dan mannen.”

Carla: “Zie je wel. Voor mannen is de gevoelstemperatuur -15, voor ons -45. Dat is echt veel kouder. Gelukkig zijn wij het sterke geslacht en kunnen wij ertegen. Stel je voor dat mannen ook een gevoelstemperatuur van -45 graden hadden, die zouden doodgaan. Bij een griepje zijn ze ook net een ijsbeer die de hele winter geen zeehondje heeft weten te vangen.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s