Ermelindis pakt goud op Reuzenslalom

Op de valreep toch nog Moergestels succes bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea). Ermelindis pakte vol overtuiging het goud op Reuzenslalom. Concurrenten Peer Paorel en Heukelomse Mie degradeerde ze daarbij tot kleine shorttracksters uit Canada en Italië, respectievelijk Kim Boutin en Arianna Fontana.

Ermelindis: “Is dit echt waar? Is dit echt waar? Ik pak hier gewoon goud, ik geloof het zelf nog niet. Fantastisch, dit is echt een overwinning uit het boekje. Ik ben zo reuzeblij met deze zege. Hier heb ik zo lang naar uitgekeken. En al mijn grootste vrienden zijn hier. Vooral die van Sint Joris gilde het uit, haha.”

Zelf spreekt Ermelindis nog van een verrassing, maar coach Jeroen is een stuk lyrischer over de prestaties van zijn pupil: “Ze stak met kop en schouders boven de rest uit. Soms kijkt ze nog wel eens de kat uit de boom, maar ze steekt altijd haar nek uit voor de ploeg. Maar nu moet ik gaan. Door de spanning moet ik zeiken als een (Jeroen) Otter, maar dan vlotter.”

Peer Paorel toont zich een slechte verliezer: “Matchfixing! Ze stuiterde gewoon naar beneden! Volgens mij zat Suzanne Schulting in dat pak van Ermelindis.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s