“Oranje wint na penalty’s”

Nooit geziene taferelen tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang. Voor het eerst sinds 5 juli 2014 wint Oranje op een groot toernooi weer eens na penalty’s. Nadat Sjinkie Knegt het eerste kruisje feilloos op het bord had gezet, maakten Canada en China het af.

Sjinkie: “Ik wist van tevoren wat me te doen stond: een penalty maken. Het was al twee keer gelukt dit toernooi, maar je moet het toch nog maar even doen. Je weet het, Nederland en penalty’s, dat is niet altijd een succesvol huwelijk.”

Volgens Jorien is er geen sprake van puur geluk: “Oké, shorttrack lijkt soms net een loterij, maar je moet wel een lot kopen om te kunnen winnen. Bovendien winnen we de finale en worden we derde, dat is toch ook raar? Gelukkig was Kevin Blom vandaag de scheidsrechter, zo kregen we toch mooi een paar penalty’s mee.”

Suzanne: “Ik voel me net een stuiterbal die keihard tegen de grond wordt gegooid en omhoog tetst tegen de schemerlamp: pjong-tjang.”

Door de diskwalificaties zijn China en Canada veroordeeld tot de C-finale. Hierin nemen ze het op tegen Cuba en Congo.

Aflossing-756x422


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s