“Aandeel Bavaria stijgt met 5,0%”

Opvallende taferelen op het Amsterdamse Damrak vandaag. Ondanks de vrije val van beursindexen wereldwijd, deed het Brabantse biermerk Bavaria het opvallend goed. Binnen luttele tellen werd een Radler 0.0 ingeruild voor een gewone Bavaria, een stijging van maar liefst 5%.

Stef: “Wie wil er nou Bavaria Malt? Drink dan water. Ja oké, natuurlijk niet als het van Bavaria komt, want die scheppen dat uit het Wilhelminakanaal. Doe dan maar niks, bah!” Om er vervolgens aan toe te voegen: “Bah!”

Het gerucht gaat dat het nakende Carnaval de rechtstreekse oorzaak is van de stijging. Economen komen dan ook met een opvallend advies: “Breng je geld naar het café. Bij de bank krijg je er al bijna niks voor en op de beurs moet je zelfs bijleggen. In de kroeg krijg je minstens 5%, soms wel 40%. Alcohol dan hè, nog beter dus.”

Het Pierewaaiersblaoike van C.V. De Pierewaaiers uit het Pierewaaiersrijk dat ook wel eens Moergestel wordt genoemd: “Geld maakt niet gelukkig. U kunt het daarom nog de hele Carnaval bij het café inruilen voor consumptiemunten.”

Carla Schaatsen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s