“Mysterieuze kalender voorspelt dat de wereld met Carnaval vergaat”

Bij opgravingen onder het spoor in Oisterwijk is een opvallende vondst gedaan. Archeologen stuitten op een stuk karton, dat na nadere bestudering een kalender bleek te zijn. Het stuk doet denken aan de Inca’s en bevat een onheilspellende boodschap. De telling op de kalender stopt namelijk op 12 februari, maandag met Carnaval.

Opgraver Niels: “Wij dachten aanvankelijk dat het de eerste menukaart van restaurant Sec in Oisterwijk was. Maar toen we hem schoonmaakte zagen we pas wat het was. En toen schrokken we eerlijk gezegd wel eventjes. De kalender houdt gewoon op 12 februari op, dus ik vrees dat de dagen van Döllekesgat dan zijn geteld. Misschien vergaat de hele wereld wel. Hoe erg zou dat zijn? Dan missen we de dinsdag van Carnaval en… oh man nee, damn, dan missen we ook Valentijnsdag. Dan ben ik voor Jan met de korte en tegelijkertijd lange achternaam naar Cerisette geweest voor chocolaatjes met prut erin.”

Volgens zijn compaan Joep zal het zo’n vaart niet lopen, maar hij kan alleen maar gissen. Nou vooruit, zingen kan ie ook verrekkes.

2e Opgraver Joep: “Toen we de opgraving deden dachten we nog aan een grap van de Pierewaaiers uit Moergestel. Maar die kunnen de kalender onmogelijk onder het spoor hebben gelegd. De tunnel onder het spoor bij het station was heel lang verboden terrein en Pierewaaiers doen nooit iets dat niet mag. Ik denk eerder dat Prins Nillis erachter zit. Zo niet, dan zit ik ernaast.”

Insiders denken dat op 13 februari de wereld effectief zal vergaan. Outsiders denken van niet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s