Eerste Olympische sporters al afgewerkt nog voor de officiële opening

De Winterspelen van 2018 in Pyeongchang gaan vrijdag van start met de traditionele Openingsceremonie. Op donderdag was er echter al volop actie in en rond het Olympisch Dorp. Vooral in het gemengde curling was de strijd al hevig. Er werden vier potjes afgewerkt.

Donderdagochtend om 9.05 uur (1.05 uur Nederlandse tijd) mocht het Russische echtpaar Alexander Krushelnitskiy en Anastasia Bryzgalova, dat deelneemt onder neutrale vlag, meteen het ijs op in Gangneung. De twee Russen werden met 9-3 afgewerkt door de Amerikaanse broer en zus Matt en Bianca Hamilton.

Matt: “Ik bevind mij waarschijnlijk op glad ijs, maar toch. Het maakt mij niet uit of Anastasia nu een Russische of een neutrale vlag over haar hoofd heeft.”

Het IOC maakte vandaag ook bekend dat het maar liefst 100.00 condooms zal uitdelen om verdere verspreiding van het Noro-virus tegen te gaan. Een woordvoerder: “Veiligheid gaat voor alles deze Spelen. Daarom hebben we ook 1.200 beveiligers in quarantaine geplaatst. Nee grapje. Iedereen weet dat er tijdens zo’n evenement flink wordt afgebatst. Vooral de Noren van het biathlon-team schieten met scherp.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s