Moergestelnaar introduceert #carnavalvrijgezel

En nou is het genoeg! Het kan toch niet zo zijn dat wij Pierewaaiers, Springveren, Dorstvlegels, Durdraaiers en Döllekes ieder jaar met carnaval vóór sluitingstijd naar huis moeten van manlief of moeder de vrouw? Of dat we ons moeten verantwoorden voor iets dat we zelf al grotendeels of helemaal zijn vergeten? Carnaval, of vastelaovond zoals vele willen, moet door iedereen als vrijgezel gevierd kunnen worden. Geen gezeik over ‘waor bende gij gewist?’, ‘als het zo moet, hoevut van men nie mir’ of ‘ik wil naar hui-huiiiiss, ga je mee-heeee?’.

De Moergestelse initiatiefnemer gaat schuil onder de bijnaam Benny Vrijman. Naar zijn eigen sociale status is het gissen, maar hij spreekt duidelijke taal: “Ik wil met carnaval vrijgezel zijn en ik ben heus niet de enige. Daarom trek ik ten strijde als vrijgezelligheidsstrijder Benny Vrijman. Dit feest is belangrijk en dit feest moet als vrijgezel gevierd kunnen worden. Je zult zien dat het aantal vreemdgangers tot een absoluut nulpunt zal dalen. Bij 4 likes ga ik persoonlijk naar de ambtenaar van de burgerlijke stand om voor iedereen die dat wil een echtscheiding aan te vragen.”

Het gerucht gaat dat Horeca Moergestel achter de actie zit en zo hoopt meer mensen naar de kroeg te lokken.

Er klinkt echter ook meteen kritiek. Koen: “Wat een onzin, dit kan ik echt niet waarderen. Ik verkoop op de woensdag na carnaval altijd extra veel bloemen. Hoe moet dat nu? Laat mensen maar lekker bij elkaar blijven en af en toe een scheve schaats rijden.”

Benny is het daar niet mee eens: “Aswoensdag is dit jaar Valentijnsdag. Hoe leuk zou het zijn als iedereen zijn geliefde dan opnieuw kan versieren? Carnaval vrijgezel, voor iedereen!”

carnavalvrijgezel


Een reactie op “Moergestelnaar introduceert #carnavalvrijgezel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s