Moergestelse Huttentocht als benefiet: “Aan de fles, voor Alpe d’HuZes”

Als bier een medicijn tegen kanker zou zijn… was 1.000 liter dan voldoende? Zoiets, iets meer of iets minder ging er door tijdens de Huttentocht in Moergestel. 250 tot 300 mannen en vrouwen, vier huifkarren, een bult stamppot en een dweiltocht langs ‘berghutten’ met klinkende namen als de Keet, die Blitzhütte, die Stube, het Bakhuis, de Blokhut en de Blaffende Vis. Alles voor het goede doel: Alpe d’HuZes Team Moergestel

Gally: “Zo veel mensen op de been voor het goede doel, dat moet Moergestel zijn. Rond zessen hebben we met zijn alleen een dikke rookworst naar binnen geduwd en stamp gegeten. Nu volle bak aan de Bavaria. Geen malt, dat moge duidelijk zijn. Het is een feest met allure.”

Nina: “Het was sjouwen bij ons in de hut. Ons pa hed nog een hele fles spiritus-gel of iets verneukt om een boomstam in de fik te zetten, zonder resultaat. Kampvuurtje, bier, kacheltje en een hoop goei volk. Wat wil je nog meer? Ja oké, een versterker bij ons in de hut.:)”

Ook hofleverancier Bavaria was tevreden en gaat naar verluidt pleiten voor een nationale vrije dag tijdens de Huttentocht in 2019.

Marie: “Dat zou nog eens mooi zijn. Het grappige is ook dat er helemaal niks is gebeurd dat zou kunnen duiden op zattigheid of standje lazarus. Iedereen was tot de laatste druppel netjes en geëtiketteerd. Dat geloof je toch niet?!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s