“Deelnemers trekken elkaar bij loting Pieregeblèr Moergestel”

Saillante taferelen giesterenaovond in Moergestel, oftewel Pierewaaiersrijk met carnaval. Een zak, een paar ballen en lokale artiesten die een voor een mochten graaien. Dat waren de ingrediënten voor de loting van het Pieregeblèr. Op 27 januari doen acht groepen een gooi naar de titel ‘carnavalslied van Gèssel’. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen mochten donderdag alle deelnemers elkaar trekken bij de loting in café de Brouwer.

John: “Nadat de Pieremaote ons hadden getrokken, was het al duidelijk dat wij als achtste en laatste zouden mogen optreden. Een prima loting, ook voor de mensen die iets eerder naar huis willen.”

Hans en Ad van oud-winnaar de Engelandvaarders (1996): “Wij mochten als eerste trekken en trokken de eerste plaats. Dat betekent dat de voorste rij nog in zijn koffie zit te roeren als wij op de bühne staan te blèren. Je kunt je een leukere rentree voorstellen, maar we doen het er maar mee. Maar hierbij een oproep: mensen drink toch bier! Is er ooit een polonaise ontstaan bij Starbucks?”

 Ook de organisatie keek tevreden terug op de loting. Koen: “Gelukkig gooide niemand zijn bier over het formulier, anders zou de loting zijn uitgelekt. Het is altijd best een spannende avond, maar we kijken natuurlijk uit naar de 27e. Allemaal komen, het kost maar € 7,50 en Den Boogaard heeft beloofd pas te gaan vegen na sluitingstijd.”

De line-up van het Pieregeblèr:

  1. Engelandvaarders
  2. Brugzeikers
  3. C.V. De Durdraaiers
  4. De Pieremaote
  5. 1Kognieto
  6. C.V. De Pierewaaiers
  7. De Olivierders
  8. De Brouwelaers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s