“Moergestelnaar wil géén reclame, wél Elstar”

In het Brabantse Moergestel is een opmerkelijke brievenbussticker opgedoken. De eigenaar wil via een bij de gemeente verstrekt aanplakbiljet aan postbezorgers duidelijk maken dat hij niet op reclamedrukwerk zit te wachten. Daarentegen wil hij wel appels, meer precies de appelsoort Elstar uit het Gelderse Elst. Mogelijk is de nieuwe trend te verklaren door de alsmaar groeiende bezorgservice van lokale supermarkt Jumbo.

Bewoner Laurens: “Ik zit inderdaad niet op foldertjes te wachten. Die heb ik vroeger genoeg tot oud papier gepromoveerd. Dat was wel slim, want voor het niet bezorgen van de folders kreeg ik geld en voor het oud papier ook toch nog gauw een kwartje de kilo. Kassa!”

Hij gaat verder: “Maar mijn vriendin Paulien wilde wel graag appels. Nou, zei ik, dan plakken we toch gewoon een sticker op de brievenbus met de boodschap dat we graag appels willen? Als je bijvoorbeeld het plaatselijke krantje Nieuwsklok wil, moet je ook een sticker opplakken met ‘Wel Nieuwsklok’. Dus ik vroeg welke appels wil je? Ze zei Elstar. Hebben ze die stickers nog ook bij de gemeente, haha.”

Ze schijnen nogal friszoet en sappig te zijn, de appels dan. De bewoners zijn fris en zoetsappig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s