Onderzoek: “Mannen kunnen écht slechter tegen sneeuw dan vrouwen”

Dames opgelet. Als je vent weer eens een slippertje maakt op de gladde weg, iets dat gewoon op roekeloos  rijgedrag lijkt – dat is het niet. Er zijn serieuze aanwijzingen dat het rijgedrag van mannen écht harder lijdt onder de sneeuwval dan dat van jou. Maar ook een sneeuwbal in de nek of een snow face challenge zal bij een man sneller tot gemekker leiden. Waarom? Mannen kunnen gewoon écht slechter tegen sneeuw dan vrouwen. Maar je wist toch al dat het vrouwelijke geslacht veel sterker was?

Het onderzoek werd begin deze week uitgevoerd en Johan deed eraan mee: “Ik werkte maandag onverwacht een dagje thuis vanwege het weer en zag dit onderzoek voorbij komen. Ik dacht die vul ik eens even in. Ze vroegen bijvoorbeeld: ‘Gaat je vrouw slechter rijden als er sneeuw is gevallen?’ Nou haha, nee, slechter dan normaal kan namelijk niet. Mijn eigen rijgedrag daarentegen gaat wel flink achteruit. Normaal rijd ik 20 kilometer, vandaag slechts 0.”

Carla uit Moergestel spreekt over een sneeuwbaleffect: “Wat een onzin weer, wie verzint zo’n onderzoek? En waar moet het naartoe met onze mannen? Ze kunnen al niet tegen griep, niet tegen beschuldiging van seksueel misbruik en nu ook al niet tegen sneeuw? Ik krijg zo vaak koude ballen in mijn gezicht, hoor je mij dan mauwen?”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s