“Puck Moonen betrapt op het gebruik van siliconen”

Bij een ‘out of competition-controle’ is de Nederlandse veldrijdster betrapt op het gebruik van siliconen. Op haar ketting werd maar liefst twee keer de toegestane hoeveelheid siliconenspray aangetroffen. Het smeermiddel zou moeten beschermen tegen opspattend vocht en vuil.

Moonen: “Ik begrijp de heisa niet. Lopen mijn trainingen eindelijk weer een beetje gesmeerd, krijg je dit. Mensen die me kennen, zullen begrijpen waarom ik het spul gebruik. Ik ben nu eenmaal geen Ferrari”, aldus Moonen. Ze lijkt zich ook van geen kwaad bewust wat betreft de hoeveelheid: “Ik volg de instructie op van de mecaniciens. Die schreven de hele week een dubbele dosis voor. Het schijnt afstotend te werken en mijn ketting te beschermen tegen vuil.”

De concurrentie reageert echter verbolgen. Marianne Vos: “Volgens mij speelt Puck een vies spelletje. In de periode dat zij extra veel siliconen gebruikte, was het super goed weer. Iedereen gelijk voor de wet, ook Moonen moet met modder in haar derailleur rondrijden!”

Als ook de contra-expertise positief uitvalt, zal de fiets helemaal moeten worden schoongemaakt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s