Sinterklaas doet dit jaar ‘Kantoneesjes’ in je schoen

Nadat andere moderne aanpassingen aan het Sinterklaasfeest, de Goedheiligman door de strot zijn geduwd, doet hij nu zelf een duit in het zakje. Geen mandarijntjes in de Moergestelse schoenen dit jaar, maar Kantoneesjes.

Sinterklaas: “Wat een franje, vroeger waren het nog appeltjes van oranje. Een naam van niks, vernoemd naar de hangertjes van Beatrix. Maar tegenwoordig draagt de zoete vruchtengroep, de naam van een Chinese subgroep. Met een dialect dat nergens op trekt. Deze aanpassing mag er zijn, want in China spreken meer mensen Kantonees dan Mandarijn.”

Zijn gedicht gaat verder: “Mocht deze aanpassing niet voldoen, dan mikken we volgend jaal nummeltje 56 met sambal bij in je schoen.”

Sint en Piet starten hun experiment in het Brabantse Moergestel. Sinterklaas verwacht ook nog andere hervormingen door te voeren: “Zo overwegen wij het afschaffen van de chocolademunten van 1 en 2 eurocent. Daarnaast willen het gebruik van hashtag #metoo door sommige Pieten gaan gedogen en overwegen we niet via de schoorsteen maar langs de waterleiding huizen binnen te glippen. Hiervoor zoeken wij nog wel enkele smurfen.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s