Prins Ivo van de Springveren koerst af op Moergestel voor zijn intocht

Moergestel heeft weer een spannende zaterdag op de radar. Na twee Prinsen Carnaval en één Sinterklaas is het zaterdag de dag dat Prins Ivo d’n Urste van C.V. de Springveren het Brabantse dorp binnenvaart.

We vroegen Ivo via de boordradio wat we mogen verwachten: “Hallo, ja Ivo hier. Wat? Of ik al ongesteld ben? Nee, natuurlijk niet.”

We probeerden het een uur later nog een keer: “O, of ik al onderweg ben. Jazeker. Zaterdag zet ik voet aan wal in het Pierewaaiersrijk. Huh, wat zeg je? Of ik kind van de Kringspieren word? O, of ik Prins van de Springveren word…
Nou, ik hoop het wel. Ik verwacht dit jaar echt op stoom te komen, dus dan zou het jammer zijn als hier mijn schip strandt. Stijn de Laat als Prins? Hááhhhh, zo’n vaart zal het wel niet lopen…” – lange radiostilte- “Toch?”

Volgens voorzitter Dirk is het nog allerminst zeker of Ivo wederom aan het roer mag staan van de jongste carnavalsvereniging van Moergestel.

Dirk: “Het wordt sowieso één Prins. Met Ivo en nog iemand als Prins krijg je twee kapiteins op één schip. Dat moet je niet willen. Wij varen onze eigen koers en verwachten springtij bij ons Prinsenbal in de Veerkes. Allemaal aanmeren dus.”

PrinsIvoenIris


Een reactie op “Prins Ivo van de Springveren koerst af op Moergestel voor zijn intocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s