Moergestelse Sinterklaas-intocht gewoon een leuk feest

De Sint had geen paard, zijn boot was lek en zijn auto had panne. De Pieten waren zo zwart als een rokerslong en hadden niet eens een roe bij zich. De harmonie blies er meer dan eens neffe en de burgemeester liet andere mensen, waaronder vrouwen en kinderen, aan het woord. Er was genoeg om over te klagen na de intocht van Sint Nicolaas in Moergestel… maar dat gebeurde niet.

Sint Nicolaas reageert opgelucht, maar ook een beetje verbaasd: “Sinterklaas is traditioneel toch een feest van gezeik en gezeur, hèèhh. Maar Moergestel gooit al jarenlang roet in dat eten, hèèhh. Met allemaal Zwarte Pieten zou je enkel mij nog maar zwart kunnen maken, maar ook dat doet hier niemand.”

De Goedheiligman kwam na zijn slopende zeetocht via de Reusel aan in Moergestel en verblijft nu twee dagen in het Brabantse dorp: “De aankomst was een beetje ongelukkig, hèèhh. Maar op het einde van het bruggetje over de rivier stond de auto klaar, hèèhh. Maar het dak zat een beetje vast, hèèhh. Toen kon Sinterklaas het dak op, hèèhh. Gelukkig is jullie Sint daar goed in, hèèhh.”

Net voordat Sinterklaas zijn pyjama ging omwisselen voor zijn mijter om in ’t Draaiboompje feest te vieren met alle kinderen van Moergestel, had hij nog een interessant feitje: “Ik laat dit jaar mijn paard staan, hèèhh.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s