“Vrouwenstop bij Raad van Elf van C.V. De Pierewaaiers uit Moergestel”

Afgelopen zaterdag maakten Maartje, Laura en Janine zich op voor hun eerste avond in de hofhouding van hun carnavalsvereniging. Vorige week weerklonk vanuit de Tilburgse politiek een noodkreet over meer vrouwen aan de carnavalstop. De Pierewaaiers uit Moergestel voegden meteen de daad bij het woord en drie vrouwen toe aan de Raad van Elf.

Die actie heeft zijn uitwerking duidelijk niet gemist. De vereniging gaat gebukt onder een stortvloed aan nieuwe aanmeldingen.

Voorzitter Bas: Aanstaande zaterdag is ons Prinsenbal en we willen tot die tijd geen enkele steek meer laten. Daar zijn vrouwen natuurlijk uitermate geschikt voor.

Maar hier moeten we toch echt een eind aan breien. We worden overspoeld door dames die nu ineens ook willen. Als ik niet beter zou weten zou ik spreken over pure jaloezie. Als ik wel beter zou weten trouwens ook. Het is pure jaloezie! Met nul vrouwen in de raad was er nog niks aan de hand. Nu wil de rest ook. Daarom kunnen we helaas niks anders dan een vrouwenstop invoeren.”

Via de hashtag #metoo laten vrouwen massaal weten ook in de Raad van Elf te willen. Iets dat Laura volledig kan rijmen: “Ik werd zaterdag ook overmand door emoties, zo gaaf was het.”

Carla uit Moergestel wil ook: “Ik wil ook ja! Maar nu mag het niet meer. Wat willen ze nou bij de Pierewaaiers? Eerst is het ja en dan weer nee. Zijn ze bang voor meisjes of zo? Bij de Zwarte Pieten zitten ook meisjes en jongens. Hoor je daar iemand over klagen?”

Zaterdag 11 november om 23:11 uur wordt de nieuwe Prins(es) van het Pierewaaiersrijk bekendgemaakt.


2 reacties op ‘“Vrouwenstop bij Raad van Elf van C.V. De Pierewaaiers uit Moergestel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s