Contador met pensioen: “Ik heb 99,9999999995% uit mijn carrière gehaald.”

Nog een paar koersen en dan hangt de Spaanse wielrenner Alberto Contador zijn fiets aan de wilgen. Met onder andere de Tour de France (2), de Giro d’Italia (2) en de Vuelta a España (3 of 4) achter zijn naam kan hij mooie adelbrieven voorleggen. Wij vroegen aan Albert welk cijfer hij zelf aan zijn loopbaan zou geven.

Alberto: “Ten eerste is het Alberto. Ten tweede, er zat wel meer in. De Ruta del Sol begin dit jaar bijvoorbeeld. Als ik in die tijdrit naar Lucena 2 seconden harder rijd, dan pak ik Valverde gewoon in met cadeaupapier. Of de Ronde van Stiphout in 2010, verlies ik van Andy Schleck en Robert Gesink of all people. Dat was volgens mij gewoon doorgestoken kaart.”

Op de vraag of zijn dopingschorsing (na het vinden van 0,0000000005% clenbuterol in zijn bloed) de carrière van ‘El Pistolero’ heeft geschaad is hij duidelijk: “Nee joh. Die twee zeges. Super leuk dat Andy Schleck ook een Tour heeft gewonnen. En Scarponi de Giro. Dat vind ik echt heel leuk. En doping heeft mij ook veel gebracht. In 2007 kreeg ik dankzij het wegsturen van Michael Rasmussen door Raboank de Tour-zege in mijn schoot geworpen. Pief poef paf.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s