Code oranje voor storm in Nederland; Eerste vliegtuig met evacués onderweg naar Curaçao

“Het gaat bij vlagen echt hard waaien hoor”, aldus het KNMI. “Windsnelheden tot 120 kilometer per uur, die gaan je niet in de kouwe kleren zitten.  Daarom vinden wij code oranje voor de kustprovincies meer dan terecht.”

Carla uit Moergestel neemt het zekere voor het onzekere en zit inmiddels op het vliegtuig naar de Nederlandse Antillen: “Daar is het altijd mooi weer. Ik hoorde dat zelfs de koning daar nu op vakantie is. Nou, die zal het wel weten, toch?! En ik ben net bij Desire’s geweest voor een nieuw permanent, nee geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om met dit weer in Nederland te blijven.”

Rijkswaterstaat: ”We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan. Dat zou echt zonde zijn. Sta je straks in de file met een hoop lege vrachtwagens! Hoe frustrerend is dat?”

Een vrachtwagen vol lege caravans mag dan weer wel.

Overigens heeft het KNMI intern code rood afgegeven. “We moeten wel. Met zo’n weerbericht krijgen wij doorgaans een flinke storm van kritiek over ons heen.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s