50 jaar oude Big Mac gevonden

Archeologen hebben in de bossen bij het Brabantse Oisterwijk een bijzondere vondst gedaan. Vlakbij een oud amfitheater vonden ze een kartonnen doosje met daarin een nog volledig intacte Big Mac.

Volgens onderzoeker H. Burgers is de hamburger tussen de 49 en 51 jaar oud: “En dat is heel bijzonder, zeker als je bedenkt dat er toen in Europa nog helemaal geen Mc Donald’s was. Maar aan de kleur van de sesamzaadjes zien we dat deze in 1966 zijn geoogst. Waarschijnlijk is de snack door de zuivere boslucht zo goed bewaard gebleven. Bovendien vonden we 5 meter verderop een gekarteld augurkje. Ongetwijfeld door de eigenaar van het broodje verwijderd en weggesmeten. Dat is geen toeval meer.”

Critici twijfelen aan het verhaal. Het zou te onwaarschijnlijk zijn dat een dergelijk lekker broodje onverorberd blijft. Maar volgens H. Burgers wordt er veel vaker afval van de fastfoodketen gevonden op plekken waar je het totaal niet zou verwachten.

Onnozelaars twijfelen niet aan het verhaal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s