“Fons uit Moergestel ligt op schema voor Tilburg Ten Miles”

De ene gaat voor de winst, de andere voor een goede tijd. Maar Fons van de Drank uit Moergestel heeft een geheel eigen tactiek voor de CZ Tilburg Ten Miles van zondag 3 september.

Fons: “Kijk, winnen doe ik toch niet. Die Kenianen mogen allemaal vooraan starten. En dat terwijl ze het hardst lopen van allemaal. Dat is toch competitievervalsing? Dus dit jaar heb ik het anders aangepakt. Ook de voorbereiding. Vroeger liep ik als een gek elke week vier rondjes. Met als gevolg dat ik steeds maar achter de feiten aan bleef lopen.”

Wij vroegen aan Fons of hij dan helemaal niet heeft getraind voor de 16,1 kilometer.

“Ja natuurlijk wel, gek. Ik ben van de week nog langs de Mac in Udenhout gelopen. Zonder een burgertje te scoren natuurlijk, want dan loopt er op de terugweg naar Moergestel meer over het fietspad dan alleen ik en mijn zweet. Mijn motto? Meelopen is belangrijker dan winnen. En je ziet het, ik lig lekker op schema. Proost.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s